Desinfitseerimisvahendid ja biotsiidid. Mis need on?

Desinfitseerimisvahendid ja biotsiidid. Mis need on?

Kindlasti oled kuulnud praeguse viiruse puhangu valguses, et alkohol on see, mis tapab viiruse. Tegelikult on see vaid osa tõest. Alkohol on tõepoolest tõhus vahend viiruse hävitamisel, kuid kuna alkoholi kangus peab olema vähemalt 70%, siis on sellel ka omad nõrgad küljed. Nimelt kuivatab kange alkohol nahka. Tulemuseks ei ole aga mitte ainult ebameeldiv tunne vaid sellega kaasnevad ka omad ohud.
Kui nahk on kuiv, siis tekivad naha sisse mikromõrad. Kuidas viirus meie organismi saab? Kõige lihtsam on see suu, silmade ja nina kaudu, aga ka haavade kaudu. 

Kuidas vältida naha kuivust? Selleks on kolm varianti:

  • Kasutada desinfitseerimisvahendit, mis sisaldab lisaks alkoholile nahka niisutavaid ja pehmendavaid aineid

  • Kasutada peale desinfitseerimist nahakreemi.

  • Kasutada desinfitseerimisel alkoholivaba desinfitseerimisvahendit.

Viimasega tulevadki jutuks biotsiidid. 
Terviseamet: “Efektiivne meede pindadel oleva koroonaviiruse hävitamiseks on erinevad biotsiidid ehk mikroorganismide vastased lahused. Üks levinuimad on etanool. 70% etanooli sisaldusega lahus on piisav, et puhastada pinnad COVID-19 saastusest.” Nagu aru võib saada, ei ole kaht erinevat toimeainet - biotsiidid ja alkohol, vaid ka alkohol on biotsiid. Biotsiidid on kemikaalid, mis hävitavad baktereid, seeni ja viiruseid.

Pihusti

Kokkuvõtteks saab siis öelda järgmist:

Alkoholiga (70%+) desinfitseerimisvahendid hävitavad tõhusalt baktereid ja viiruseid, kuid samal ajal kuivatab see nahka. Kui nahka pehmendavaid aineid pole lisatud, on vaja lisaks käsi kreemitada tiheda desinfitseerimise puhul. Samuti ei ole pindade puhastamiseks 70% kangusega alkohol päris sobilik, kuna see võib pindasid rikkuda. Selleks, et pindasid kahjustamata puhastada, peab vahend sisaldama veel teisi biotsiide. Nii saab alkoholisisaldust alla tuua.
Alkoholivaba biotsiididega desinfitseerimisvahend hävitab tõhusalt baktereid ja viiruseid ning ei kuivata nii palju nahka. Lisaks on alkoholivaba desinfitseerimisvahend lõhnatu või kerge meeldiva lõhnaga.

Meil on saadval erinevaid desinfitseerimisvahendeid. Momendil on saadaval Drop alkoholivaba desinfitseerimisvahend:

Drop desinfitseerimisvahend

Olge terved!
Maitsepood