Ananassimaitseline besee
Ananassimaitseline besee.
Ühel kenal laupäevahommikul võtsime ette katsetuse - teeks ananassimaitselist beseed!
Mõeldud, tehtud. Korjasime kokku vajamineva tooraine. Munavalge oli pastöriseeritud, pakendis ja mugav kasutada. Kui kasutad terveid mune, siis võta 4 muna ja eralda munakollased valgetest. Vaja läks veel suhkrut, sidrunhapet ja toidumaitsestajat.
Meie retsept:
Munavalge: 120g
Suhkur: 330g
Sidrunhape: 2g
Toidumaitsestaja The Flavor Apprentice: 1-2 tilka
Alguses alustasime munavalge vahustamist aeglasel käigul ja lisasime sidrunhappe. Järk järgult lisasime suhkrut ja vahustasime juba kiiremal käigul kuni tugeva vahuni. Lõpufaasis lisa 1-2 tilka Flavor Apprentice maitsestajat. Meie tegime sel korral ananassimaitselisi. Hiljem proovisime ka marjasegu ja kirsi-koola maitselisi. Kõik võrdselt mõnusad! Selleks, et besee oleks omanäolisem, võib lisada toiduvärvi. Meie tegime ananassimaitselised näiteks kollased.
Kui besee valmis segatud, võtsime pritskoti ja pritsisime küpsetusplaadile, millel küpsetuspaber, järjest ilusad beseed. Suuruse ja kuju võid täiesti vabalt ise valida.
Peale seda panime plaadid ahju, temperatuuriks 100°C ja küpsetusaeg 2h.
Nii lihtne neid beseesid teha ongi! Maitsvaid elamusi ja..
vinget päeva Sulle ;)